Ons bedrijf
K. van Oorschot Aannemersbedrijf B.V. is ruim vijftien jaar gevestigd in Elshout, waarvan de laatste acht jaar aan de Tongerloostraat op het industrieterrein De Meeuwaart. Het bedrijf is voornamelijk op Brabant gericht, maar tevens werkzaam door heel Nederland.

Het bedrijf bestond aanvankelijk uit twee verschillende productie-afdelingen, namelijk het betonboren & –zagen en kabel- & montagewerkzaamheden. Dit is een vrij unieke combinatie van twee totaal verschillende werkzaamheden. Het kabel- en montagewerk werd uitgevoerd voor de KPN, maar nadat deze noodgedwongen drastisch moest bezuinigen heeft eigenaar Kees van Oorschot besloten om deze werkzaamheden (in elk geval voorlopig) te laten vervallen. Alle werknemers zijn “omgeschoold” en zijn nu betonboorders geworden.

Met een team van zes werknemers zorgt het bedrijf voor vakkundig boren, zagen en precisie sloopwerk. Hetgeen wat er moet gebeuren is iedere keer weer anders en dit kan variëren van een gat boren voor de open haard, doorvoeren van leidingen boren, trapgaten zagen en uitbreken, vloeren uithakken, sparingen voor deuren of ramen uitzagen tot het vochtdicht maken van kelders.

De diverse werkzaamheden moeten over het algemeen op zeer korte termijn gebeuren, desondanks worden afspraken altijd nagekomen en wordt het werk netjes opgeleverd.